Hypotheek verhogen

Je klant wil gaan verbouwen en het gelijk groots aanpakken? Direct een energiezuinige woning? Nieuwe keuken of vloerverwarming? En de tuin gelijk meenemen? Zoveel plannen! Maar hoe gaat je klant dat betalen? Lees hieronder welke mogelijkheden ING biedt.

Gebladerd appartement tegel verhogen

Onderhandse verhoging

Is er sprake van een verhoogde inschrijving of heeft je klant sinds het afsluiten van de hypotheek al een flink bedrag afgelost (bankinschrijving)? Dan kan de ruimte tussen de oorspronkeijke inschrijving en het nog openstaande hypotheekbedrag benut worden zonder dat je klant opnieuw naar de notaris hoeft. Hiermee bespaart je klant kosten.

Belangrijk! Controleer altijd of er voldoende ruimte binnen de inschrijving aanwezig is. Heeft je klant meerdere hypotheken? Controleer dan voor iedere hypotheek wat de ruimte is en geef in de HDN-aanvraag het juiste hypotheeknummer mee waarbij de onderhandse verhoging moet plaatsvinden.

Verf uitkiezen tegel verhogers

Vervolghypotheek

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een vervolghypotheek (tweede hypotheek) naast de huidige ING hypotheek. Er wordt dan net als bij een verhoging gekeken naar het inkomen van de klant en de waarde van de woning. In aanvulling op de afsluitkosten en taxatiekosten, betaalt de klant bij een vervolghypotheek ook notariskosten.

Belangrijk! Loopt de eerdere hypotheek buiten ING? ING verstrekt geen hypotheken achter hypotheken van andere geldverstrekkers. Enige uitzondering hierop is de overbruggingshypotheek.

Huisjes tegel verhogen

Belangrijk om te weten!

Het is belangrijk om de aanvraag goed in te dienen om het aanvraagproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Let hierbij vooral op het volgende:

  • Geef in je adviessoftware aan of het om een onderhandse verhoging óf vervolghypotheek gaat. Een onjuiste keuze kan achteraf niet worden aangepast met als gevolg dat de aanvraag opnieuw moet worden ingediend.
  • De gegevens van de bestaande hypotheek worden automatisch opgehaald via het hypotheeknummer dat je in HDN meegeeft. Vermeld het juiste hypotheeknummer van de bestaande hypotheek in het juiste format in je adviessoftware. Als er een onjuist hypotheeknummer en/of een onjuist format wordt meegegeven dan kunnen de gegevens niet worden opgehaald en valt de aanvraag uit. De aanvraag loopt dan onnodig vertraging op.

    Het juiste format is: A 090-123456

Snel over de juiste hypotheekgegevens van je klant beschikken

Wil je snel beschikken over de actuele hypotheekgegevens van je klant? Zodat jij je aanvraag voor een onderhandse verhoging of vervolghypotheek snel en correct kan indienen. Kies voor 1 van onderstaande opties:

  • Mobiel Bankieren App Je klant downloadt een PDF met de gegevens eenvoudig in de ING Mobiel Bankieren App. Deze PDF stuurt hij daarna per mail naar jou door, zodat ook jij over deze gegevens beschikt. 
  • Mijn ING Via Mijn ING heeft je klant ook inzage in alle relevante hypotheekgegevens. Je klant kan ook hier de gegevens downloaden in een PDF en eenvoudig naar je doorsturen.
  • Opvragen hypotheekgevens klant Je kunt ook zelf de hypotheekgegevens opvragen bij de klant. Hiervoor moet de klant wel eerst toestemming geven. 

De aantrekkelijke voorwaarden van ING

ING heeft aantrekkelijke voorwaarden voor je verhoger, waaronder:

  • Als de huidige hypotheek plus het bedrag dat de klant wilt lenen lager is dan 90% van de marktwaarde van de woning, dan kun je gebruik maken van een ING Calcasa Desktoptaxatie.
  • Wil je klant binnenkort verduurzamen naar een woning met energielabel A of hoger? Dan heeft je klant 24 maanden de tijd om de woning te verbouwen, het energielabel te laten registreren en Duurzaamheidskorting bij ING aan te vragen.