Waarom een hypotheek bij ING?

Al is de rente essentieel bij het adviseren van een hypotheek, de voorwaarden zijn zeker zo belangrijk. Dat kan namelijk zomaar duizenden euro's schelen voor je klant. Nu meteen of later. Ontdek hier alle pluspunten, zoals:

 • Aantrekkelijke voorwaarden
 • Veel beheermogelijkheden
 • Én een scherpe rente

We zetten ze hieronder voor je uiteen.

600

Ruime mogelijkheden binnen box 3

ING Hypotheken biedt ruime box 3-mogelijkheden in de financieringsbehoefte van je klant:

 • Aflossingsvrij: maximaal 50% marktwaarde
 • Ook voor consumptieve bestedingen
 • Box 3-financiering: geen aanvullende voorwaarden t.a.v. aflossingsvorm en/of looptijd
 • Herfinanciering persoonlijke lening en/of doorlopend krediet: mogelijk uit de hypotheek bij notaris
 • Aflopend krediet: toetsing op werkelijke last
Schuld-marktwaardeklassen_man met verhuisdoos_358px

Maar liefst 11 unieke schuld-marktwaardeklassen

Bij een hypotheek zonder NHG kan de rente vaak elke twee jaar iets omlaag.

Misschien is het huis inmiddels meer waard of is er (maandelijks) afgelost. Dat verandert de ‘schuld-marktwaardeverhouding’. Bij ING hebben we maar liefst 11 unieke schuld-marktwaardeklassen.

Bouwdepot_1280px

Relaxed verbouwen: bouwdepot van wel 2 jaar

Gaat je klant verbouwen? Of bouwt hij een nieuw huis en betaalt hij in verschillende termijnen? Dan heeft je klant een bouwdepot nodig. Bij ons krijgt je klant maar liefst 2 jaar de tijd om alles mooier te maken. En uiteraard betaalt hij alleen rente over het bedrag dat hij opneemt.

Bij een verbouwing van minder dan € 15.000 is geen bouwdepot nodig en wordt het geld bij passeren meteen uitbetaald. Je klant kan gelijk aan de slag!

Hoe dient je klant een factuur in?

Zodra je klant een factuur heeft, van bijvoorbeeld een nieuwe bouwtermijn of een nieuwe keuken, uploadt hij deze in Mijn ING. De klant kan aangeven of hij het bedrag direct wil overmaken naar zijn leverancier of naar zijn eigen rekening. Zo heeft je klant alles zelf in de hand.

165322 ING_WOONDROOM WEKEN_PORTAL HEADER_1680x260_2_NOLOGOS_NOTXT

Voor jou verbeterd!

Recent hebben we een aantal verbeteringen doorgevoerd in onze dienstverlening. Deze delen we graag hieronder, want we hebben best wat te bieden!

Aanlevertermijn stukken van 5 naar 10 werkdagen
De aanlevertermijn voor stukken is verruimd van 5 naar 10 werkdagen. Na ontvangst van de benodigde stukken ontvang je bij een positieve beoordeling direct een bindend hypotheekaanbod.

Overbrugging tot maximaal 95% van de marktwaarde
Heeft je klant zijn huidige woning nog niet verkocht? Dan kun je je klant ruimere overbruggingsmogelijkheden bieden. Nu is namelijk een overbrugging tot maximaal 95% van de marktwaarde mogelijk. Dit was eerst maximaal 90%. Let op! Wordt de woning getaxeerd door middel van een ING Calcasa Desktoptaxatie dan geldt een overbruggingspercentage van maximaal 90%.

Voordelige desktoptaxatie voor je klant
Met de voordelige desktoptaxatie van ING en Calcasa profiteert je klant op een laagdrempelige manier van de actuele woningwaarde in combinatie met onze unieke schuld-marktwaardeklassen. Je vraagt hier eenvoudig een desktoptaxatie aan voor je klant. 

Recreatiewoning, nu ook houtskeletbouw!
Moest voorheen de recreatiewoning van traditionele bouw en dus van baksteen of beton zijn, nu mag er ook sprake zijn van houtskeletbouw. De houtskeletbouw betreft dan wel nieuwbouw of heeft conform taxatie een classificatie ‘goed’ bij de ‘Bouwkundige toestand van de hele woning’. En wist je dat het bij ING mogelijk is om tot 75% van de marktwaarde te financieren?

TRAM-TRAB_vrouw in paars

ING biedt twee mogelijkheden om de rente tussentijds aan te passen

Als de hypotheekrente daalt, wil je klant daar ook plezier van hebben. Wij bieden meerdere mogelijkheden om de hypotheekrente tussentijds aan te passen.

1. Rente aanpassen via rentemiddeling (TRAM)

De kosten voor het stoppen van het huidige rentecontract worden verrekend via een renteopslag (middelrente) die bij de “nieuwe” rente wordt opgeteld.

Je klant kan kiezen voor een nieuwe rentevaste periode van maximaal 12 jaar. Bij de verhuisregeling is het wel mogelijk om rentemiddeling te kiezen voor een rentevaste periode t/m 20 jaar.

2. Rente aanpassen met afkoopkosten (TRA)

Het huidige rentecontract wordt in één keer afgekocht door het contant maken van het renteverschil. 

Je klant kan kiezen voor een nieuwe rentevaste periode t/m 20 jaar.

Verhuizen_Meisje in verhuisdoos_1280px

Verhuizen? De rente verhuist mee met de ING verhuisregeling

Gaat je klant verhuizen en is de rente minder voordelig? Dan kan hij onder bepaalde voorwaarden de rentecondities meenemen met de verhuisregeling van ING:

 • Je klant kan de rentecondities meenemen voor maximaal het bedrag van de oude hypotheek.
 • De nieuwe hypotheekaanvraag wordt getoetst volgens het dan geldende ING Acceptatiebeleid.
 • Tot 6 maanden na de aflossing van de oude hypotheek kan je klant gebruikmaken van deze verhuisregeling.
 • De verhuisregeling geldt alleen als de huidige hypotheek een vaste rente kent.

De rentecondities meenemen kan op twee manieren:

 • 1. Het restant van de rentevaste periode van de oude hypotheek meenemen

  Bij deze optie blijft de rentevaste periode van je oude hypotheek ongewijzigd doorlopen in je nieuwe hypotheek. Het kan hierbij gaan om je gehele lening of een deel daarvan. Het nieuwe leningdeel bedraagt maximaal het leningbedrag van het afgeloste, oude leningdeel. De meegenomen rentecondities gelden gedurende het restant van de meegenomen rentevaste periode. De oude rente wordt wel gecorrigeerd voor de nieuwe schuld-marktwaardeverhouding van de nieuwe hypotheek.

  Deze optie is niet mogelijk in de volgende situaties:

  • oude hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), nieuwe hypotheek zonder NHG
  • oude hypotheek zonder NHG, nieuwe hypotheek met NHG
 • 2. Rentemiddeling

  Je klant kan ook kiezen voor rentemiddeling. Bij deze optie kiest je klant een nieuwe rentevaste periode voor de nieuwe hypotheek. Daarbij neemt je klant de rentecondities van de oude hypotheek mee via rentemiddeling in het nieuwe rentepercentage.

Hypotheekofferte lekker lang geldig_1280px

Hypotheekofferte tot wel 12,5 maand geldig!

Bij ING heeft de hypotheekofferte een lange geldigheidsduur: standaard al 6,5 maand, inclusief 2 weken acceptatietermijn.

Tegen vergoeding verlengt ING de offerte met maximaal 6 maanden: dus totaal tot wel 12,5 maand! De verlengingskosten zijn slechts 0,2% per maand.

Handig bij bijvoorbeeld nieuwbouw, dat voorkomt een hoop stress voor je klant.

ATL_wonen

Voor elke wens een hypotheekoplossing

Zoveel mensen, zoveel woonwensen. Omdat elke wens en situatie specifiek is, biedt ING voor elke doelgroep een hypotheekoplossing. Zo genieten starters, doorstromers en oversluiters elk van hun eigen aantrekkelijke voorwaarden. Benieuwd? Klik hieronder op de doelgroep waarin je klant past en lees meer over de goede voorwaarden die voor hem gelden.