De ING wil graag dat u de website optimaal kunt gebruiken. Daar zijn cookies voor nodig.
Lees meer over hoe, waarom en wanneer cookies worden gebruikt.
Het verduurzamen van de woning verhoogt het wooncomfort en vaak betaalt je klant daarna minder energiekosten. Bovendien stijgt de waarde van de woning en helpt je klant het klimaat. ING biedt je klant bij het afsluiten van de hypotheek nu ook extra financieringsruimte met EBV en EBB om te verduurzamen.
Duurzaamheidskorting
En realiseert je klant binnen 24 maanden de verduurzaming van de woning tot minimaal energielabel A? Dan kan je klant ook nog Duurzaamheidskorting aanvragen, nadat het nieuwe definitieve energielabel is geregistreerd. Koopt je klant een woning die al minimaal energielabel A heeft? Uiteraard komt je klant ook dan in aanmerking voor Duurzaamheidskorting.
Lees hieronder hoe het werkt.
Bij het afsluiten van de hypotheek mag je klant nu extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Dit gaat via de bekende Energiebesparende voorzieningen (EBV) als je klant al exact weet wat hij gaat verduurzamen of via Energiebespaarbudget (EBB) als je klant de keuze later wil maken. Dit geldt zowel voor de aankoop als bij het verbouwen van een woning. De extra financiering wordt in een apart (groen) bouwdepot gezet waarbij wordt nagegaan of deze ook echt voor wettelijk toegestane verduurzamende maatregelen is ingezet.
De verruiming in het kort:
Wil je meer weten over EBV en EBB en de werking van een (groen) bouwdepot? Maak dan gebruik van de inlog bovenaan deze pagina.
Je klant krijgt met een definitief geregistreerd energielabel A of hoger Duurzaamheidskorting. De hoogte van de korting is afhankelijk van het energielabel van de woning. Zo krijgt je klant 0,10% korting bij energielabel A en 0,15% korting bij energielabel A+ of hoger.
Wil je klant binnenkort verduurzamen naar een woning met energielabel A of hoger?
Dan heeft je klant 24 maanden de tijd om de woning te verbouwen, het energielabel te laten registreren en Duurzaamheidskorting bij ING aan te vragen. Dat geldt zowel voor je klant die een nieuw huis koopt en deze nog wil verduurzamen als voor je klant die de bestaande woning wil aanpassen naar minimaal energielabel A.
Ook als je klant al een woning met minimaal energielabel A heeft, komt hij in aanmerking voor Duurzaamheidskorting.
Hoe het werkt
Hieronder lees je hoe het werkt om Duurzaamheidskorting aan te vragen, zowel bij nieuwe hypotheekaanvragen als bij bestaande hypotheken.
Je klant komt in aanmerking voor Duurzaamheidskorting als de woning minimaal een definitief geregistreerd energielabel A of hoger heeft. De klant ontvangt 0,10% korting bij een woning met een definitief energielabel A en 0,15% korting bij een woning met een definitief energielabel A+ of hoger.
Koopt je klant een nieuwbouwwoning?
Als je klant een nieuwbouwwoning koopt, ontvangt de klant automatisch Duurzaamheidskorting van 0,15% bij het bindend aanbod en hoeft er geen definitief energielabel worden aangetoond. Alle nieuwbouwwoningen hebben immers minimaal een energielabel A+++.
Koopt je klant een bestaande woning en wil je klant deze nog gaan verduurzamen? Dan ontvangt je klant 0,10% Duurzaamheidskorting op de nieuwe hypotheek als hij tot energielabel A komt. Wanneer het geregistreerd energielabel A+ of hoger wordt, is de korting 0,15%. Daarbij heeft je klant nu dus 24 maanden de tijd om tot minimaal energielabel A te verduurzamen, het energielabel te laten registreren en Duurzaamheidskorting aan te vragen. Je klant belt eenvoudig met ING Hypotheken om aan te geven dat het energielabel geregistreerd is. ING controleert het energielabel via EP-online en alles wordt geregeld.
Koopt je klant een bestaande woning met energielabel A of hoger?
Wanneer je klant een bestaande woning met energielabel A of hoger koopt, moet er een definitief geregistreerd energielabel voor het uitbrengen van het bindend aanbod worden aangeleverd bij ING.
Sluit je klant de hypotheek over naar ING?
Ook dan komt je klant in aanmerking voor Duurzaamheidskorting als de klant beschikt over een definitief energielabel A of hoger. Dit label moet dan voor het uitbrengen van het bindend aanbod bij ING worden aangeleverd.
Verduurzaamt je klant met de huisscan van homeQgo?
Dan krijgt je klant van ING gratis een energielabel, uitgevoerd door een gecertificeerd deskundige van WoningSchouw.
Een energielabel met korting aanvragen via ING?
Via WoningSchouw vraag je eenvoudig een energielabel voor je klanten aan. Speciaal voor klanten van ING biedt WoningSchouw een energielabel aan tegen een gereduceerd tarief.
Ook als je klant al in het bezit is van een ING Hypotheek, heeft je klant de mogelijkheid om binnen 24 maanden na ingang van de nieuwe rentevaste periode zijn woning te verduurzamen, zijn energielabel te laten registreren en Duurzaamheidskorting aan te vragen. Bijvoorbeeld na een nieuw rentevoorstel of rentemiddeling.
Heeft je klant al een energiezuinige woning met minimaal definitief energielabel A? Dan kan je klant, zodra er een nieuwe rentevaste periode ingaat, gebruik maken van Duurzaamheidskorting tot 0,15%.
Om in aanmerking te komen voor Duurzaamheidskorting gelden een aantal voorwaarden:
Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoeveel bespaart je klant met vloerisolatie? Wil je weten hoe zonnepanelen op het dak bevallen? Of een warmtepomp echt zo veel verschil maakt? Milieu Centraal geeft jou en je klant onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie. We geven hieronder alvast een paar tips die je met je klant kunt bespreken.
Op de website van Milieu Centraal vind je naast vele tips ook verhalen van mensen die al energiebesparende maatregelen in huis hebben uitgevoerd.