Direct zekerheid voor ondernemers

Een hypotheek aanvragen voor een ondernemer? Wij begrijpen dat het belangrijk is om je klant snel duidelijkheid en zekerheid te geven. Wij denken daarom graag met je mee en helpen je bij het vaststellen van het inkomen. 

ING accepteert inkomensverklaring voor ondernemers van Raadhuys

ING accepteert voor ondernemers ook een inkomensverklaring van Raadhuys. Het is daarmee mogelijk om bij ING een nieuwe aanvraag óf een beheerverzoek met een inkomensverklaring van Raadhuys in te dienen. Je kunt ook zelf het inkomen (laten) berekenen (door ING). De keuze is aan jou!

Waarom een inkomensverklaring van Raadhuys?

  • Een specialist van Raadhuys berekent voor jou voor alle type ondernemingen het zakelijke inkomen waarmee je de aanvraag of het beheerverzoek bij ING kunt indienen.
  • Snelle verwerkingstijden: Een aanvraag die voor 16 uur bij Raadhuys is aangeleverd, wordt de volgende werkdag opgepakt. Uiteraard geldt er een snellere verwerkingstijd als het dossier direct compleet wordt aangeleverd.
  • Speciaal ING team bij Raadhuys waarmee je kunt sparren over een aanvraag en die zorgt voor een vlotte verwerking van je aanvraag voor een inkomensverklaring.
  • Direct contact met het ING team bij Raadhuys via het nummer: 070 – 33 51 369.
  • Een persoonlijke portal met track and trace voor een overzichtelijk en transparant aanvraagproces met continu inzicht in de voortgang van het dossier. Je kunt ook met één druk op de knop toegang tot de portal aan de klant geven om gezamenlijk het proces te volgen en het dossier compleet te maken.
  • De inkomensverklaring is 6 maanden geldig na datum van uitgifte.

Wat zijn de kosten voor een inkomensverklaring van Raadhuys?
De kosten voor een inkomensverklaring bij Raadhuys zijn afhankelijk van de complexiteit van de onderneming en bijbehorende werkzaamheden. Vooraf wordt een inschatting van de kosten aan jou als intermediair gegeven. Kijk voor meer informatie op: https://raadhuys.eu/tarieven/

Inkomensverklaring via Raadhuys?
Wil je een inkomensverklaring via Raadhuys ontvangen, maar heb je nog niet eerder met hen samengewerkt? Maak dan eerst een persoonlijk account aan op: https://aanvragen.raadhuys.eu/registreren.

Heb je al een account? Meld je dan hier aan om je aanvraag in te dienen.

129616751

Financieren hypotheek van DGA's op de holding

Voor hypotheekaanvragen van DGA’s zijn de jaarcijfers van de onderliggende bv’s mogelijk niet meer nodig als het inkomen uit de holding voldoende is voor de aanvraag. Hieronder lees je aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen om te kunnen financieren op de holding.

Ondernemers

ING is er ook voor startende ondernemers

Is je klant ondernemer, maar zijn er nog geen 3 jaar aan cijfers aanwezig? Dan beoordelen wij de aanvraag op individuele basis. Voorwaarde is wel dat er minimaal één volledig boekjaar (van 01-01 t/m 31-12) als ondernemer is afgerond. Het rekeninkomen wordt dan bepaald op basis van het inkomen in dat dat boekjaar samen met de resultaatontwikkeling, het ondernemersplan, arbeidsverleden en de financiële situatie. 

Aanvullende verklaring benodigd bij een aanvraag voor een ondernemer

Vanaf 2 april 2020 is het noodzakelijk dat bij een aanvrager voor een ondernemer een 'Aanvullende Coronaverklaring' wordt meegestuurd bij de stukken. Deze verklaring dient als aanvulling op de gebruikelijke inkomensdocumenten en beoordeling van de aanvraag. Hierin geeft de aanvrager o.a. een prognose voor de komende 6 maanden. Als er sprake is van een mede-aanvrager dan moet de mede-aanvrager de aanvullende verklaring ook ondertekenen.

Als blijkt dat de ondernemer eigen middelen moet gebruiken om de komende 6 maanden te overbruggen dan moeten deze eigen middelen worden aangetoond met een bewijsstuk.

Let op! Als beide aanvragers ondernemer zijn, dan moet de aanvullende coronaverklaring ingevuld worden per ondernemer.

De aantrekkelijke voorwaarden van ING

ING Hypotheken heeft aantrekkelijke voorwaarden voor je ondernemer, waaronder: 

  • 11 schuld-marktwaardeklassen, tussentijds en kosteloos op verzoek aan te passen
  • Aflossingsvrij: tot maximaal 50% van de marktwaarde, zowel in box 1 als in box 3 met een looptijd van max. 30 jaar
  • Direct een bindend aanbod binnen 5 werkdagen