Direct zekerheid voor ondernemers

Een hypotheek aanvragen voor een ondernemer? Wij begrijpen dat het belangrijk is om je klant snel duidelijkheid en zekerheid te geven. Wij denken daarom graag met je mee en helpen je bij het vaststellen van het inkomen. 

Aanvullende verklaring benodigd bij een aanvraag voor een ondernemer

Vanaf 2 april 2020 is het noodzakelijk dat bij een aanvrager voor een ondernemer een 'Aanvullende Coronaverklaring' wordt meegestuurd bij de stukken. Deze verklaring dient als aanvulling op de gebruikelijke inkomensdocumenten en beoordeling van de aanvraag. Hierin geeft de aanvrager o.a. een prognose voor de komende 6 maanden. Als er sprake is van een mede-aanvrager dan moet de mede-aanvrager de aanvullende verklaring ook ondertekenen.

Als blijkt dat de ondernemer eigen middelen moet gebruiken om de komende 6 maanden te overbruggen dan moeten deze eigen middelen worden aangetoond met een bewijsstuk.

Let op! Als beide aanvragers ondernemer zijn, dan moet de aanvullende coronaverklaring ingevuld worden per ondernemer.

129616751

ING is er ook voor startende ondernemers

Is je klant ondernemer, maar zijn er nog geen 3 jaar aan cijfers aanwezig? Dan beoordelen wij de aanvraag op individuele basis. Voorwaarde is wel dat er minimaal één volledig boekjaar (van 01-01 t/m 31-12) als ondernemer is afgerond. Het rekeninkomen wordt dan bepaald op basis van het inkomen in dat dat boekjaar samen met de resultaatontwikkeling, het ondernemersplan, arbeidsverleden en de financiële situatie. 

MIDSECTION OF WOMAN PREPARING FOOD AT MARKET STALL

Een ING Hypotheek met NHG voor ondernemers

Is je klant ondernemer en wil je een hypotheek voor je klant afsluiten bij ING met NHG? Dat kan. ING bepaalt zelf het inkomen en werkt niet met een Inkomensverklaring Ondernemer.

De aantrekkelijke voorwaarden van ING

ING Hypotheken heeft aantrekkelijke voorwaarden voor je ondernemer, waaronder: 

  • 11 schuld-marktwaardeklassen, tussentijds en kosteloos op verzoek aan te passen
  • Aflossingsvrij: tot maximaal 50% van de marktwaarde, zowel in box 1 als in box 3 met een looptijd van max. 30 jaar
  • Direct een bindend aanbod binnen 5 werkdagen