Direct zekerheid voor ondernemers

Een hypotheek aanvragen voor een ondernemer? Wij begrijpen dat het belangrijk is om je klant snel duidelijkheid en zekerheid te geven. Wij denken daarom graag met je mee en helpen je bij het vaststellen van het inkomen. 

ING accepteert inkomensverklaring voor ondernemers

ING accepteert voor ondernemers een inkomensverklaring die is opgesteld door overviewz, Pentrax, Raadhuys en Zakelijk Inkomen. Het is daarmee mogelijk om bij ING een nieuwe aanvraag óf een beheerverzoek met een inkomensverklaring van één van deze vier rekenexperts in te dienen. Je kunt ook zelf het inkomen (laten) berekenen (door ING). De keuze is aan jou!

Iedere partij werkt met experts die alles weten van het ING beleid. Daarnaast gelden er bij elke partij snelle doorlooptijden als het dossier compleet wordt aangeleverd. Kijk op de individuele pagina's voor de specifieke kenmerken, doorlooptijden, tarieven en voorwaarden.

129616751

Financieren hypotheek van DGA's op de holding

Voor hypotheekaanvragen van DGA’s zijn de jaarcijfers van de onderliggende bv’s mogelijk niet meer nodig als het inkomen uit de holding voldoende is voor de aanvraag. Hieronder lees je aan welke voorwaarden de aanvraag moet voldoen om te kunnen financieren op de holding.

De aantrekkelijke voorwaarden van ING

ING Hypotheken heeft aantrekkelijke voorwaarden voor je ondernemer, waaronder: 

  • 11 schuld-marktwaardeklassen, tussentijds en kosteloos op verzoek aan te passen
  • Aflossingsvrij: tot maximaal 50% van de marktwaarde, zowel in box 1 als in box 3 met een looptijd van max. 30 jaar
  • Direct een bindend aanbod binnen 5 werkdagen
Ondernemers

ING is er ook voor startende ondernemers

ING beoordeelt hypotheekaanvragen voor startende ondernemers conform de NHG Toetskaders Inkomensverklaring Ondernemer (IKV). Doordat er geen verschil is tussen ING en NHG is het voor jou als adviseur transparanter en beter voorspelbaar of een aanvraag voor een startende ondernemer passend is binnen het ING Acceptatiebeleid.

Op een rij:

  • De onderneming dient minimaal 12 maanden ingeschreven te zijn bij KvK
  • Het inkomen wordt vastgesteld op basis van het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar met een maximum van het laatste jaar. Dit mag een combinatie zijn van inkomsten uit zelfstandig ondernemerschap, loondienst en beëindigde inkomensvervangende uitkeringen.
  • Per 1 mei definitieve cijfers en aangifte IB voorgaand boekjaar verplicht
  • Meenemen lopend boekjaar i.p.v. oudste jaar mogelijk vanaf 1 april o.b.v. tussentijdse balans en W&V
  • Vanaf 1 augustus verplicht aanleveren tussentijdse cijfers en aangiften omzetbelasting
  • Houd rekening met correctieposten, zoals de auto van de zaak en/of de solvabiliteit en liquiditeit
  • Dossierstukken worden conform NHG-beleid opgevraagd. Alleen de coronaverklaring wordt niet opgevraagd bij ING aanvragen.

Meer informatie vind je in de NHG Toetskaders Inkomensverklaring Ondernemer.