Zelfde huis, lagere lasten

Woont je klant al in zijn droomhuis en loopt zijn rentevaste periode af of bieden wij een gunstigere rente? Dan is oversluiten de oplossing. Zo maakt je klant zijn woondroom waar tegen lagere lasten. Dat droomt toch een stuk lekkerder.

HIGH ANGLE VIEW OF WOMAN MAKING FACE AT HOME

Welke mogelijkheden kent ING?

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je klant de bestaande hypotheek oversluit naar ING? Een aflossingsvrije hypotheek is toegestaan tot maximaal 50% van de marktwaarde.

Daarnaast kent ING de mogelijkheid om zuiver over te sluiten. Bij een zuivere oversluiting is het toegestaan om te toetsen op basis van werkelijke lasten. Hierdoor kan in (specifieke) gevallen meer geleend worden dan volgens de reguliere inkomenstoets en is de verstrekking maximaal 115% van de marktwaarde. 

YOUNG WOMAN STANDING AGAINST WALL AT HOME

Voorwaarden voor zuiver oversluiten

Zuiver oversluiten van de hypotheek o.b.v. werkelijke lasten kan onder de volgende voorwaarden:

  • De klant blijft in de woning wonen
  • De hypotheek is niet hoger dan de af te lossen hypotheek (geen kredieten) vermeerderd met notaris- en taxatiekosten, afsluitkosten en eventueel een vergoeding voor vervroegde aflossing
  • De schuldenaren wijzigen niet ten opzichte van de over te sluiten hypotheek
CLOSE-UP OF YOUNG WOMAN HOLDING HANDS

Oversluiten met een verhoging

Wil je klant oversluiten en de hypotheek verhogen? Ook dat kan bij ING. Zowel in box 1 als box 3 op basis van annuïtaire toets, een maximale looptijd van 30 jaar en tot 50% van de marktwaarde aflossingsvrij.

Bestaande kredieten kunnen bij de notaris uit de hypotheekgelden worden afgelost. En gaat je klant verbouwen dan is er geen bouwdepot noodzakelijk voor verbouwingen tot € 15.000 (alleen zonder NHG).

De aantrekkelijke voorwaarden van ING

ING heeft aantrekkelijke voorwaarden voor je oversluiter, waaronder:

  • Direct een bindend aanbod binnen 5 werkdagen
  • 11 schuld-marktwaardeklassen, tussentijds en kosteloos op verzoek aan te passen
  • 6,5 maand gratis offertegeldigheid met de mogelijkheid om automatisch met 6 maanden te verlengen. De verlengingskosten bedragen 0,2% per maand (naar rato per dag)