Help starters aan het ideale eerste huis

Een mooi appartement, een leuke starterswoning aan de rand van de stad of in een nieuwbouwwijk. Heeft jouw starter eindelijk het droomhuis gevonden? Realiseer dan samen met je klant zijn woonwensen en bekijk hieronder wat ING jouw starter te bieden heeft.

Beeld_verduurzamingsdepot

Verduurzamen

Ook je startende klant kan verduurzamen met extra financieringsruimte voor energiebesparende maatregelen via EBV (Energiebesparende voorziendingen) en/of EBB (Energiebespaarbudget). En verduurzaamt je starter binnen 24 maanden tot minimaal geregistreerd energielabel A? Dan komt je klant in aanmerking voor Duurzaamheidskorting.

starters_verbouwen

Verbouwen

Wil jouw starter de woning gaan verbouwen en maakt je klant daarbij gebruik van een bouwdepot? Deze is 24 maanden geldig en is onder voorwaarden met een jaar te verlengen. Wanneer de verbouwing minder dan ÔéČ 15.000 bedraagt, is er geen bouwdepot noodzakelijk (alleen zonder NHG). 

CLOSE-UP OF HUMAN HAND HOLDING TEXTURED SURFACE

Nieuwbouw

Is het droomhuis van je klant een nieuwbouwwoning? Onder nieuwbouw verstaan we zowel projectmatige als individuele nieuwbouw. Bij individuele nieuwbouw geldt dat de bouwgrond een woonbestemming heeft en de aanvraag voor de omgevingsvergunning is ingediend. Overigens hoeft deze laatste nog niet te zijn afgegeven. Je startende klant krijgt 0,15% Duurzaamheidskorting bij het bindend aanbod.

starters-jonge-vrouw

Welke hypotheek past bij jouw starter?

Jouw starter laat zich graag door jou adviseren welke hypotheek het beste bij hem past. Bij ING kun je ervoor kiezen om naast de Annu├»teitenhypotheek en de Lineaire Hypotheek een Aflossingsvrije Hypotheek voor starters af te sluiten. Zo'n Aflossingsvrije Hypotheek kun je tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning afsluiten. De rente van dit leningdeel is dan niet aftrekbaar. 

1224147453

De voordelen van een rekening bij ING

De klant regelt alles waar en wanneer hij dat wil op de computer, via de tablet of smartphone.

Met de Mobiel Bankieren App van ING heeft de klant altijd zijn bank bij zich. De App heeft in de App Store 85.000 reviews en wordt met 4,6 uit 5 sterren beoordeeld.

Je klant ontvangt ING Punten voor o.a. het dagelijks gebruik van de pinpas. Met de gescoorde punten krijgt je klant flinke korting op meer dan 1.000 artikelen in de ING winkel.

starters_gezin

Hoe kan jouw starter zijn inkomen aantonen?

Je klant kan het inkomen aantonen met een werkgeversverklaring of met de Inkomensbepaling Loondient (IBL). 

Is je klant uitzendkracht? Dan kan het inkomen aangetoond worden met een Perspectiefverklaring.

Wanneer je klant een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring heeft, biedt de Arbeidsmarktscan uitkomst. 

De aantrekkelijke voorwaarden van ING

ING Hypotheken heeft aantrekkelijke voorwaarden voor je starter, waaronder:

  • Direct een bindend aanbod binnen 5 werkdagen
  • 6,5 maand gratis offertegeldigheid met de mogelijkheid om automatisch met 6 maanden te verlengen. De verlengingskosten bedragen 0,2% per maand (naar rato per dag)
  • 11 schuld-marktwaardeklassen, tussentijds en kosteloos op verzoek aan te passen